Лого на EA

Институтот за акредитација на Република Македонија се стекна со статус на полноправна членка во Европската организација за акредитација (European co-operation for Accreditation) на 21 ноември 2007 година.

 

Read more...

   

Тhe Institute for Accreditation of the Republic of Macedonia on the 23rd February 2010, in Sarajevo, signed a Memorandum of Understanding with the Institute for Accreditation of  Bosnia and Herzegovina (BATA).

Read more...

 

Во рамки на Тркалезната маса на телата за акредитација на Југоисточна Европа која се одржа на  13 и 14 Мај, 2009 година во Скопје, Институтот за акредитација на Република Македонија потпиша Договори за соработка со акредитационите тела на Република Косово (DAK) и Република Турција (TURKAK).

Read more...

   
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »