IARM

Средба со заменик премиерката Славица Грковска на тема можност за воведување на стандардот за антикорупција ISO 37001

На средбата одржана на 26.08.2022 година со Анета Арнаудовска, преставничка на антикорупциската иницијатива (РАИ), Славица Грковска заменик премиер на владата на Република Северна Македонија и

Повеќе »

Меморандум за соработка помеѓу Институтот за акредитација на Република Северна Македонија и Институтот за применети истражувања за бизнис – Скопје

Институтот за акредитација на Република Северна Македонија (ИАРСМ) и Институтот за применети истражувања за бизнис Скопје (научно-истражувачка институција, партнер на TUV Nord) на 24 февруари

Повеќе »

JCTLM Workshop

06-10.12.2021 JCTLM Members and Stakeholders biennial meeting and workshop. Overcoming challenges to global standardization of clinical laboratory testing: reference materials and regulations. Link: jctlm-flyer-december-2021-v3.pdf

Повеќе »