Најнови Вести

Одбележан “Светскиот ден на акредитацијата” и 20 годишниот јубилеј од основање и работа на ИАРСМ

Под мотото Акредитацијата: ,,Поддршка на иднината на глобалната трговија”, со пригодна свеченост на 09 јуни 2023 година,  Институтот за акредитација на Република Северна Македонија (ИАРСМ) го

Повеќе »

Национална конференција за акредитација согласно меѓународни стандарди како алатка за спречување на корупција

На 18 мај 2023 година во организација на Институтот за акредитација на Република Северна Македонија (ИАРСМ), Агенцијата за меѓународен развој на САД (USAID) и Меѓународната

Повеќе »

 ATС домаќин на ЕА МАС Комитетот

Акредитационото тело на Србије (АТС) имаше чест да биде домаќин на  48. Комитетот за мултилатерална споразумен договор Европска организација за акредитација – СРЕДБА НА МУЛТИЛАТЕРАЛЕН

Повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ТРАНЗИЦИОНИОТ ПЕРИОД ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ISO 15189:2022 – Медицински лаборатории – Барања за квалитет и компетентност

На почетокот на месец декември 2022 година, ISO го објави четвртото ново издание на стандардот ISO 15189:2022 – Медицински лаборатории – Барања за квалитет и

Повеќе »