Одржана Тркалезна маса во рамки на Проектот на ИАРМ за соработка со јавниот сектор во врска со работата на акредитираните сертификациони тела

На 13 октомври 2016г во просториите на Институтот за акредитација на Република Македонија (ИАРМ) се одржа Тркалезна маса во рамки на Проектот на ИАРМ за

Повеќе »

Одржана Тркалезна маса во рамки на Проектот на ИАРМ за соработка со јавниот сектор во врска со работата на акредитираните лаборатории

На 15 септември 2016г. во просториите на Институтот за акредитација на Република Македонија (ИАРМ) се одржа првата Тркалезна маса во рамки на Проектот на ИАРМ

Повеќе »

Акредитација на лабораторијата за форензика при МВР

Институтот за акредитација на Република Македонија ја акредитираше првата лабораторија од областа на форензиката: “Одделот за криминалистичко-технички испитувања и вештачења“ при Министерството за внатрешни работи

Повеќе »