Обука

Обука за „Мерна следливост и пресметка на мерна неодреденост при калибрација на мерила со помош на реферантни гасови и на мерила за бучава“

Согласно Годишниот план за обуки на Институтот за акредитација на Република Макдонија (ИАРМ) за 2013 година, на 26.02.2013 г. ИАРМ организираше обука на тема ,,Мерна

Повеќе »

Обуки организирани од МАКЛАБ

Во рамки на воспоставената соработка, Здружението на Македонски лаборатории МАКЛАБ во соработка со Институтот за акредитација на Република Македонија организираше  обуки на следниве теми: „Примена на

Повеќе »

Обука за оценувачи

На 20 декември 2011 година, ИАРМ организираше обука за оценувачи на следниве теми: адекватноста на сертификатите за калибрација, улогата на оценувачите во процедурата за оценување, измени

Повеќе »

Обука за водечки оценувачи

На 21 декември 2011 година, ИАРМ организираше еднодневна обука за водечки оценувачи на следниве теми: Улогата на водечките оценувачи во оценувањата и оценка на употребата

Повеќе »